fbpx
xploristas logo

Oι Xploristas σας προσφέρουν μοναδικές περιηγήσεις μικρών ομάδων ταξιδευτών που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες.

Βιώνουμε την καθημερινή ζωή των κατοίκων στους προορισμούς που επισκεπτόμαστε μέσα από τη ματιά των ντόπιων, την κουλτούρα τους, τις γεύσεις και τη μουσική τους, τις κρυφές γωνιές τους, τις φυσικές ομορφιές τους, τα ήθη και τα έθιμά τους.

Follow us on Instagram

Ακολουθήστε μας:
back to top

Αναχώρηση
Δεκέμβριος 2022

Διάρκεια
13 μέρες / 21 μέρες

 

Από
Σύντομα

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

H Kούβα είναι έρωτας με την πρώτη ματιά! Ένα όνειρο πολλών από μας να την επισκεφτούμε από τα παιδικά μας χρόνια.
Επιβιβαζόμαστε σε μια χρονομηχανή και γυρνάμε σε μια άλλη εποχή. Της Επανάστασης! Κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο, σε ένα νοσταλγικό τρόπο ζωής, ζεστών ανθρώπινων σχέσεων, πολυχρωμίας, μουσικής και χορού! Σε μια αληθινή γιορτή για τις αισθήσεις.
Οι σαγηνευτικές νότες της σάλσα σε παρασύρουν σε κάθε γωνιά σε ένα μαγικό χορό, σε μια περιπέτεια βγαλμένη από μια ταινία της εποχής του ’60. Το βουητό των vintage αυτοκινήτων, οι παστέλ αποχρώσεις των αποικιακών κτιρίων και ο καπνός του πούρου Αβάνας μας μεταφέρει σε μια μυστηριώδη συχνότητα.
Η Κούβα μαγεύει!
Ζούμε στον αποπλανητικό ρυθμό της γοητευτικής Αβάνας με την πολύχρωμη αποικιακή αρχιτεκτονική της, την ιστορία της, την πολιτιστική της πολυμορφία.
Περιπλανιόμαστε στις πολύχρωμες αποικιακές πόλεις του νησιού της Καραϊβικής, κρυμμένες ανάμεσα σε χωράφια καπνού και τροπικές παραλίες με την πιο λευκή άμμο στον πλανήτη.
Φτάνουμε στην καρδιά της Κούβας, μακριά από τα τουριστικά μονοπάτια. Εξερευνούμε πόλεις και παραδοσιακά χωριά που δεν αναφέρονται στους τουριστικούς οδηγούς φτάνοντας ως τη Baracoa, την παλαιότερη αποικιακή πόλη του νησιού, στην οποία έφθασε ο Χριστόφορος Κολόμβος στο πρώτο του ταξίδι, ψάχνοντας το νέο κόσμο.
Κάνουμε παρέα με Κουβανούς, οι οποίοι είναι οι πιο φιλικοί, ειλικρινείς, γενναιόδωροι άνθρωποι που μπορεί κάποιος να γνωρίσει.
Ακολουθούμε τα βήματα του Tse Guevarra και του Fidel Castro. Ζούμε σαν ντόπιοι. Μένουμε σε παραδοσιακά κουβανέζικα σπίτια (casas particularer), τρώμε σε οικογενειακά εστιατόρια (palladares), αράζουμε στη Malecon δίπλα στους ντόπιους μουσικούς, χορεύουμε σα να μην υπάρχει αύριο.
Η Κούβα είναι ένας πραγματικά ιδιαίτερος προορισμός, ταυτόχρονα κομψός και μυστηριώδης. Είναι έρωτας! Σε σαγηνεύει και σε αποπλανεί.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - KILIMANJARO - MOSHI

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Kilimanjaro μέσω σταθμού. Άφιξη το μεσημέρι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Moshi όπου χαλαρώνουμε και γνωρίζουμε τους συνταξιδιώτες μας κατά τη διάρκεια του δείπνου μας συνοδείας ενός ή και δύο μπουκαλιών μπύρας Kilimanjaro ή Safari!

H περιπέτειά μας ξεκινά εδώ.
Karibu Tanzania!

Δείπνο και διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: MATERUNI WATERFALLS

Σήμερα μια υπέροχη πεζοπορία σε ένα καταπράσινο, με πλούσια βλάστηση μονοπάτι ανάμεσα από τα σπίτια της φυλής Chagga, μας οδηγεί στον εντυπωσιακό καταρράκτη Materuni. Οι ντόπιοι τον ονομάζουν Nambe δηλαδή «πρωτότοκο», καθώς είναι ο πρώτος καταρράκτης που προέρχεται από τις πλαγιές του όρους Κιλιμάντζαρο.
Αυτός ο πολύ εντυπωσιακός καταρράκτης είναι ένας από τους ψηλότερους της περιοχής (150 μέτρα) και εκτοξεύει κρυστάλλινο νερό παγετώνα στη λεκάνη του που βρίσκεται 2500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Διασχίζει κοιλάδες και λόφους που καλύπτονται από τροπικό δάσος, περνώντας από «shambas», δηλαφή φυτείες καφέ, μπανάνας και αβοκάντο.

Επιστροφή, δείπνο και διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: MTAKUJA VILLAGE

Σήμερα θα περάσουμε τη μέρα μας στο Mtakuja, ένα παραδοσιακό χωριό στους πρόποδες του Kilimanjaro, όπου ζουν αρμονικά περισσότερες από 50 φυλές (Chagga, Pare, Maasai, Datoga, Zigua, Zaramo, Hehe, κ.α). Ένα χωριό ξεχασμένο στο χρόνο χωρίς ηλεκτρικό και νερό. Θα ζήσουμε μια αυθεντική εμπειρία σε ένα μέρος μακριά από τουριστικές επισκέψεις. Θα επισκεφτούμε το σχολείο του χωριού, θα παίξουμε με τα παιδιά, θα μιλήσουμε με το δάσκαλο. Θα γνωρίσουμε τους κατοίκους του χωριού και θα μοιραστούμε τις εμπειρίες και όνειρά μας.
Στο δρόμο προς το χωριό, θα αγοράσουμε ντόπια προϊόντα από την τοπική αγορά του Moshi, για να μαγειρέψουμε το μεσημέρι με τις γυναίκες του χωριού. Θα ανάψουμε φωτιά και θα ψήσουμε τα φαγητά μας στο τσουκάλι. Οι γυναίκες του χωριού θα μας δείξουν παραδοσιακές συνταγές του τόπου τους και θα μoιραστούμε κι εμείς τις δικές μας. Επιστροφή στο Moshi, διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ: MTO WA MBU

Η αγροτική κοινότητα Mto Wa Mbu, που βρίσκεται μεταξύ της λίμνης Manyara και του Ngorongoro, φιλοξενεί περίπου 18.000 κατοίκους. Ένα μωσαϊκό πολιτισμών, το Mto Wa Mbu θεωρείται ότι είναι ένα από τα μοναδικά μέρη στην Τανζανία όπου άνθρωποι από 120 φυλές ζουν αρμονικά δίπλα-δίπλα. Θα περιηγηθούμε στο χωριό γνωρίζοντας τους ανθρώπους, στις φυτείες μπανάνας όπου καλλιεργούνται περισσότερες από 30 ποικιλίες, στα σχολεία, στις αγορές και τις εκκλησίες. Θα δούμε τους ζωγράφους και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν, τους ξυλουργούς της φυλής Makonde να χαράζουν προσεκτικά περίπλοκα ειδώλια, μάσκες και οικιακά αντικείμενα. Θα δοκιμάσουμε το mbege, την παραδοσιακή μπύρα μπανάνας που παρασκευάζεται κυρίως από τη φυλή Chagga.

Η περιήγησή μας θα ολοκληρωθεί στην πολυσύχναστη τοπική αγορά, με φρούτα, λαχανικά και υπέροχα μπαχαρικά. Μια πραγματική απόλαυση για τις αισθήσεις!
Διανυκτέρευση σε σκηνές Glamping σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο μέσα στη λίμνη.

5Η ΜΕΡΑ: SERENGETI SAFARI

Το Εθνικό Πάρκο Serengeti είναι το πιο διάσημο πάρκο της Αφρικής λόγω της μεγαλύτερης συγκέντρωσης άγριων ζώων στην ήπειρο, καθώς και της μετανάστευσής τους. Σε αυτό το εντυπωσιακό σκηνικό, γυρίστηκαν τα πιο εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ για τη φύση.

Το «Serengeti» προέρχεται από τη γλώσσα Maasai που σημαίνει «ατελείωτες πεδιάδες» και αυτή είναι πραγματικά η καλύτερη περιγραφή. Με σχεδόν 15.000 km², το εθνικό πάρκο Serengeti είναι το μεγαλύτερο και πιο διάσημο εθνικό πάρκο της Τανζανίας. Το Serengeti είναι γνωστό για τη μετανάστευση των ζώων, που περιλαμβάνει ζέβρες και γαζέλες – το μεγαλύτερο θέαμα του είδους του στην Αφρική – αλλά οι απέραντες πεδιάδες φιλοξενούν επίσης ασυνήθιστα πυκνούς πληθυσμούς λιονταριών, λεοπάρδαλων, τσιτάχ και άλλων ζώων. Ένα σαφάρι στο Serengeti είναι το αποκορύφωμα μιας επίσκεψης στην Τανζανία.

Η ετήσια μετανάστευση των άγριων ζώων είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα! Περισσότερα από ένα εκατομμύριο θηλαστικά διασχίζουν τις ατελείωτες πεδιάδες και τα ποτάμια αναζητώντας νερό και τροφή. Ένα επικίνδυνο ταξίδι για μερικά από αυτά, όπως οι ζέβρες και οι γαζέλες που ο κίνδυνος είναι μεγάλος, αφού στην πορεία τους κινδυνεύουν να γίνουν λεία μεγαλύτερων ζώων. Η Μεγάλη Μετανάστευση αναφέρεται ως ένα από τα Επτά Φυσικά Θαύματα του Κόσμου και είναι για πολλούς επισκέπτες το αποκορύφωμα του ταξιδιού τους. Είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα θεάματα άγριας ζωής στον κόσμο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μετανάστευση οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, καθώς τα ζώα μεταναστεύουν κυκλικά μεταξύ του Serengeti και του Masai Mara (Κένυα). Ο ακριβής χρόνος της μετανάστευσης στο Serengeti εξαρτάται από τις βροχοπτώσεις κάθε χρόνο.

O Aύγουστος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες του χρόνου για να παρακολουθήσουμε εκατομμύρια γκνου να κινούνται προς το βόρειο τμήμα του Serengeti.

Δείπνο και διανυκτέρευση σε σκηνές glamping μέσα στο Serengeti, μια ιδιαίτερη εμπειρία μέσα στη φύση με ιδιαίτερο νανούρισμα τις φωνές των ζώων!

6Η ΜΕΡΑ: SERENGETI SAFARI

Συνεχίζουμε το σαφάρι στο πάρκο Serengeti. Mια ιδιαίτερη εμπειρία για την παρατήρηση των απίθανων αυτών πλασμάτων στο φυσικό τους περιβάλλον.
Δείπνο και διανυκτέρευση.

7Η ΜΕΡΑ: NGORONGORO SAFARI

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τον μαγευτικό κρατήρα του Ngorongoro.
Ο κρατήρας Ngorongoro και τα γύρω υψίπεδα μαζί είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στον πλανήτη. Οι ηφαιστειακοί κρατήρες δημιουργούν εκπληκτικά σκηνικά σε μερικά από τα πιο εύφορα και πλουσιότερα βοσκοτόπια της Αφρικής. Είναι ο πιο διάσημος κρατήρας του κόσμου και η μεγαλύτερη άθικτη ηφαιστειακή καλντέρα με πλήθος ζώων. Το Ngorongoro είναι δικαιολογημένα ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς σαφάρι της ηπείρου.
Επιστροφή στο Moshi. Διανυκτέρευση.

8Η ΜΕΡΑ: STONE TOWN, ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο, πτήση για τη μαγευτική Ζανζιβάρη!

Η Ζανζιβάρη, ή αλλιώς, το “Νησί των Μπαχαρικών”, είναι ένα σύμπλεγμα νησιών στον Ινδικό Ωκεανό, απέναντι από τις ακτές της Τανζανίας. Μία από τις παλιότερες και μεγαλύτερες ζώνες ελεύθερου εμπορίου του κόσμου, γνώρισε πολλούς κατακτητές κι αφομοιώνοντας τον πολιτισμό τους δημιούργησε τη δική της, ιδιαίτερα πολυδιάστατη κουλτούρα. Είναι μια περιοχή ευλογημένη, μεγάλης φυσικής ομορφιάς, με ονειρικές παραλίες και εξωτικά τοπία, με πλούσια υποβρύχια ζωή και εντυπωσιακούς κοραλλιογενείς υφάλους.

9Η ΜΕΡΑ: STONE TOWN, PRISON ISLAND

Stone Town, η ψυχή της Ζανζιβάρης: μια πόλης ιδανική για να χάνεσαι στα στενά της, να αγναντεύεις και να διεγείρεις τις αισθήσεις σου!

Περιπλανιόμαστε στα δαιδαλώδη σοκάκια της με την υπέροχη αρχιτεκτονική, ένα γοητευτικό συνδυασμό αραβικών, περσικών, ινδικών και αφρικάνικων επιρροών. Παρατηρούμε και φωτογραφίζουμε τις σκαλιστές πόρτες, περνάμε από χώρους λατρείας, απολαμβάνουμε τους ήχους και τις μυρωδιές της πόλης.

Η καρδιά του Stone Town βρίσκεται στην αγορά. Το Darajani market είναι μια υπέροχη εμπειρία: η μυρωδιά των μπαχαρικών σε συνεπαίρνει. Φρούτα, λαχανικά, κρέας και ψάρια υπάρχουν σε αφθονία. Μικρά μαγαζάκια πουλάνε τα μοναδικά, πολύχρωμα τοπικά υφάσματα και ρούχα. Οι μικροπωλητές σε καλωσορίζουν και σου δείχνουν την πραμάτεια τους. Το “παζάρι” είναι μέσα στα έθιμά τους ως ο καλύτερος τρόπος διαπραγμάτευσης.

H περιήγηση στην πόλη συνεχίζεται: Παλιό Φρούριο, Forodhani Gardens, House of Wonders, Slave Market / Monument, Freddie Mercury’s House, τόποι προσευχής.

Σαλπάρουμε με μια ψαρόβαρκα για το Prison Island, ένα μικρό νησάκι, που στο παρελθόν το χρησιμοποιούσαν σα νησί καραντίνας για όσους είχαν προορισμό τη Ζανζιβάρη. Σήμερα, είναι καταφύγιο των γιγαντιαίων θαλάσσιων χελωνών από τις λιγοστές του είδους τους.

Η μέρα ξεθωριάζει στην ακτή του Ινδικού Ωκεανού. Οι πυροκόκκινες αντανακλάσεις ζωγραφίζουν τα κύματα. Καθόμαστε στο λιμάνι και βλέπουμε τις ψαρόβαρκες να χορεύουν, ενώ τα πόδια των μικρών αγοριών τρέχουν σαν καβούρια πάνω από την άμμο, κυνηγώντας τη μπάλα. Στην πόλη, τα φώτα ανάβουν ένα-ένα. Η μουσική μιας ορχήστρας παίζει σε ένα τρανζίστορ. Διανυκτέρευση.

Το τέλος μιας ακόμα μέρας έρχεται με την ησυχία του έναστρου ουρανού και η Ζανζιβάρη κοιμάται!

10Η ΜΕΡΑ: SPICE TOUR, JAMBIANI

Η Ζανζιβάρη ήταν ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς μπαχαρικών στον κόσμο, όπως γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και κανέλα. Θα περιηγηθούμε σε ένα βιολογικό αγρόκτημα με μεγάλη ποικιλία φυτών. Αγγίζουμε, μυρίζουμε και γευόμαστε τις ποικιλίες των μπαχαρικών και βοτάνων, τα οποία χρησιμοποιούνται στη μαγειρική, στη δημιουργία καλλυντικών και στην παρασκευή παραδοσιακών φαρμάκων. Απολαμβάνουμε ένα μεσημεριανό με τοπικές γεύσεις και δοκιμάζουμε μια μεγάλη ποικιλία  τροπικών φρούτων.

Στη συνέχεια πάμε στο Jambiani, που θα είναι η βάση των εξορμήσεών μας για τις επόμενες ημέρες. Απέραντη πουδρένια άμμος, φοίνικες και τιρκουάζ νερά. Οι βάρκες αράζουν στη στεριά την ώρα της άμπωτης, περιμένοντας την παλίρροια για να αρμενίσουν πάλι. Διανυκτέρευση.

11Η ΜΕΡΑ: BLUE SAFARI

Σήμερα θα ζήσουμε μια υπέροχη θαλάσσια εμπειρία πλέοντας προς μια από τις πολλές νησίδες του Ινδικού, η οποία χάνεται στην παλίρροια την ώρα που αναχωρούμε. Το Safari Blue είναι γνωστό ως η καλύτερη εξόρμηση με σκάφος στη Ζανζιβάρη!

Ξεκινάμε από το χωριό Kizimkazi στη νότια ακτή, πλέοντας με μια ψαρόβαρκα. Στη διαδρομή μας πιθανότατα θα συναντήσουμε δελφίνια να σκίζουν τα κύματα δίπλα στη βάρκα μας.

Κάνουμε snorkelling, παρατηρώντας τα αμέτρητα ψάρια-ζέβρες και εξερευνούμε τους υφάλους.

Το μεσημέρι θα ψήσουμε στην παραλία φρέσκα θαλασσινά, αστακό, ψάρι, καλαμάρι, χταπόδι και ρύζι με λαχανικά και θα φάμε στην μια αμμουδιά.

Θα χαλαρώσουμε στην παραλία και θα εξερευνήσουμε τα υδρόβια δέντρα mangroves.
Επιστροφή και διανυκτέρευση.

12Η ΜΕΡΑ: JOZANI FOREST, PINGUE, MICHAMWI

Θα διασχίσουμε το δάσος Jozani forest: περπατάμε το δάσος, ακολουθώντας τις σπάνιες μαϊμούδες Red Colombus. Παρατηρούμε πώς τρώνε, φροντίζουν η μια την άλλη, πηδάνε από κλαδί σε κλαδί. Μαθαίνουμε για τα ζώα και τα διάφορα φυτά που «κατοικούν» σε αυτό το δάσος.

Το τοπίο είναι ένα μωσαϊκό από δέντρα mangrove, τροπικά και κοραλλιογενή δάση, καθώς και υπόγεια νερά και αλμυρά έλη.

Αναχωρούμε για το Pingue, όπου βρίσκεται το Rock Restaurant. Ένα διάσημο εστιατόριο που βρίσκεται πάνω σε ένα βράχο μέσα στη θάλασσα! Ανάλογα με την παλίρροια, μπορείς να πας με τα πόδια ή με βάρκα! Τρώμε για μεσημέρι σε ένα τοπικό εστιατόριο με θέα το Rock (προαιρετικό) και στη συνέχεια πάμε στο Michamwi, σε ένα απίθανο παραλιακό μπαρ, απολαμβάνουμε το ποτό μας στους ήχους της ρέγγε.

Στη συνέχεια, θα σαλπάρουμε με μια ξύλινη παραδοσιακή βάρκα για να δούμε το ηλιοβασίλεμα αρμενίζοντας στον Ινδικό! Απολαμβάνουμε τα χρυσοκόκκινα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, βιώνοντας με όλο μας το είναι τη μαγική αυτή στιγμή! Ο ήχος της θάλασσας ξυπνάει όλες τις αισθήσεις μας και ταυτόχρονα μας ηρεμεί και μας γαληνεύει. Επιστροφή, διανυκτέρευση.

13Η ΜΕΡΑ: STONE TOWN - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Αναχώρηση: 10/08/2022

Eπιστροφή: 22/08/2022

Διάρκεια: 13 Μέρες

ΤΙΜΗ
Το άτομο σε δίκλινo  €3.290
Επιβάρυνση μονόκλινου €355
Τιμή παιδιού έως 12 ετών
(σε έξτρα κρεβάτι στο δωμάτιο των γονιών)
€2.520

Περιλαμβάνονται :
• Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης: Αθήνα – Kilimanjaro & Stone Town – Αθήνα (μέσω σταθμού)
• Φόροι αεροδρομίων
• Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Μια χειραποσκευή και μια αποσκευή έως 23 κιλά
• Πρωινό καθημερινά
• 10 γεύματα
• Διαμονή (12 βράδια)
• Δραστηριότητες/Εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Έλληνας Συνοδός
• Visa
• Ταξιδιωτική ασφάλεια
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ενημερωτικά έντυπα
• ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται :
• Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
• Φάρμακα, εμβολιασμοί, τεστ PCR, Rapid
• Ποτά & γεύματα που δεν αναφέρονται.
• Προαιρετικές δραστηριότητες / μεταφορές.
• Φιλοδωρήματα για τοπικούς οδηγούς.
  • Τα ελληνικά διαβατήρια θα πρέπει να έχουν 6μήνη ισχύ από την είσοδο στην χώρα.
  • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 40%. Εξόφληση 3 εβδομάδες πριν την αναχώρηση.
  • Ακυρωτικά σε περίπτωση ακύρωσης ταξιδιώτη: Μέχρι και 30 μέρες πριν την αναχώρηση: 20%.
  • 30-20 μέρες πριν την αναχώρηση: 50%. Σε περίπτωση ακύρωσης λιγότερο από 20 μέρες πριν την αναχώρηση: το σύνολο της αξίας της εκδρομής.
  • Min άτομα συμμετοχής στο ταξίδι: 11

** Δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού στη Ζανζιβάρη.

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
    zanzibar