fbpx
xploristas logo

Oι Xploristas σας προσφέρουν μοναδικές περιηγήσεις μικρών ομάδων ταξιδευτών που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες.

Βιώνουμε την καθημερινή ζωή των κατοίκων στους προορισμούς που επισκεπτόμαστε μέσα από τη ματιά των ντόπιων, την κουλτούρα τους, τις γεύσεις και τη μουσική τους, τις κρυφές γωνιές τους, τις φυσικές ομορφιές τους, τα ήθη και τα έθιμά τους.

Follow us on Instagram

Ακολουθήστε μας:

Δευτέρα – Σάββατο 09.00 – 21.00

Scroll to Discover
back to top
“Το ταξίδι της ανακάλυψης δεν σημαίνει να ψάχνεις καινούργια μέρη αλλά να έχεις καινούργια μάτια…”
Μαρσέλ Προυστ
Γεια σας,
Είμαι η Ελένη και θεωρώ τη ζωή ένα μεγάλο ταξίδι με πολλούς προορισμούς. Ταξιδεύω από μικρή και αποτυπώνω στιγμές της καθημερινότητας με τη φωτογραφική μου μηχανή. Αγαπάω τα ταξίδια κάθε είδους, τόσο τα ενδοσκοπικά στον εαυτό μου όσο και σε όλο τον πλανήτη. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και πιστεύω στις άπειρες δυνατότητες του ανθρώπου.
Το ταξίδι είναι για μένα ο πιο γρήγορος και ευχάριστος τρόπος για να εξελιχθεί κάποιος προσωπικά και να δώσει έμπνευση στη ζωή του. Ως ταξιδεύτρια, γνωρίζω τον κόσμο, τους πολιτισμούς, διαφορετικές φιλοσοφίες και τρόπους ζωής. Έρχομαι σε επαφή με νέες γεύσεις, μουσικές και έθιμα.
Πριν από μερικά χρόνια ταξίδεψα στην Αφρική με μια εθελοντική ομάδα και ήταν μια από τις δυνατότερες εμπειρίες της ζωής μου. Ένιωσα ότι είμαι στο σπίτι μου και ότι η απλότητα στη ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις είναι τα πιο σημαντικά.
Background
Έχω σπουδάσει Δημοσιογραφία, Σκηνοθεσία και Marketing Μanagement. Εργάστηκα περισσότερα από 20 χρόνια στο χώρο της διαφήμισης και του Internet, συνδυάζοντας τη γνώση και την εμπειρία μου στο χώρο της επικοινωνίας. Συνεργάστηκα με πολλές, μικρές και μεγάλες εταιρίες και ελεύθερους επαγγελματίες, δημιουργώντας την παρουσία τους στο internet, εξελίσσοντας και προωθώντας τις δραστηριότητές τους και πραγματοποιώντας τα επαγγελματικά τους όνειρα.
Η Αφρική
H Αφρική, η Τανζανία και κυρίως η Ζανζιβάρη, είναι πια για μένα το δεύτερο σπίτι μου. Το μέρος που νιώθω αυθεντική, ελεύθερη, απολαμβάνω την κάθε στιγμή!
Κάθε μου επίσκεψη είναι αρκετή για να βρεθώ πιο κοντά στον εαυτό μου, να με μάθω καλύτερα, να απελευθερώσω το σκανδαλιάρικο παιδί μέσα μου. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η επαφή με τους ανθρώπους εκεί: τους ανοίγεις την καρδιά σου, σου ανοίγουν τη δική τους και μοιράζεστε όνειρα και επιθυμίες. Σημαντικό είναι να είσαι ευθύς και ειλικρινής, να δημιουργείς αυθεντικές όσο γίνεται σχέσεις ξεφεύγοντας από τη συνήθη επαφή ντόπιου-τουρίστα. Η αντίληψη, διορατικότητα και η φιλοσοφία ζωής κάποιων γηγενών που συνάντησα είναι συγκλονιστική! Ανθρώπων που μεγάλωσαν κοντά στη φύση, με διαφορετική φιλοσοφία και αντίληψη της ζωής, χωρίς την τυπική εκπαίδευση, τις ανέσεις και τις τεχνολογικές δυνατότητες του δυτικού πολιτισμού.
Ξυπόλητη, με απλότητα και ευκολία. Μέσα στη φύση, χωρίς περιττές ανέσεις και όλα τα δήθεν απαραίτητα της κοινωνίας μας. Νιώθοντας όλες τις στιγμές παρούσα, απολαμβάνω κάθε αίσθηση, ερέθισμα, επαφή! Την αίσθηση της άμμου στα πόδια μου, το αεράκι στο πρόσωπό μου, τη ζέστη του ήλιου στο σώμα μου, το δροσερό νερό που με αγκαλιάζει, τους απίθανους συνδυασμούς χρωμάτων που προκαλούν τη φαντασία μου και χορταίνουν την αισθητική μου πληρότητα αφού κάθε ματιά μου είναι ένα φωτογραφικό κάδρο! Αγκαλιάζω τα ζώα που συναντάω: σκύλους, γάτες, μαϊμούδες, αγελάδες. Παίζω, τραγουδάω και χορεύω με τα ξυπόλητα, ξέγνοιαστα και χαρούμενα παιδιά στο χωριό. Απολαμβάνω το γαστριμαργικό οργασμό των εδεσμάτων του μάγειρα, φίλου μου Popy, που μοιράζεται μαζί μου τα μυστικά των συνταγών του. Μοιράζομαι τις παραδοσιακές νοστιμιές στο χωριό με τις γυναίκες τρώγοντας με τα χέρια, καθισμένοι στο χώμα.
Για να ζήσεις αυτή την εμπειρία, παίρνεις πάντα μαζί σου θετική διάθεση, ενσυναίσθηση, ανοιχτό μυαλό, αγάπη, αποδοχή του νέου/διαφορετικού, χωρίς διάθεση κριτικής, με παιδικότητα, δοτικότητα και κυρίως με άφημα στη ροή!
Βραδιάζει όμορφα στα ταξίδια, ειδικά, όταν έχεις νέα μάτια! Γεμίζεις εμπειρίες και συναισθήματα!
”Η ζωή είναι αυτό που εμείς την κάνουμε να είναι. Τα ταξίδια είναι οι ίδιοι ταξιδιώτες. Αυτό που βλέπουμε, δεν είναι αυτό που βλέπουμε, είναι αυτό που είμαστε”.
Fernando Pessoa, Το Βιβλίο της Ανησυχίας

Share, Love, Travel

Δημιούργησα μαζί με την Έλενα Στάμου την εθελοντική ομάδα Share, Love, Travel, ένα κίνημα εθελοντών που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και προσφέρουν το χρόνο και τις γνώσεις τους σε συνανθρώπους μας σε όλο τον κόσμο. Σχεδιάζουν και εφαρμόζουν εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, καθώς και προγράμματα υποδομής σε απομακρυσμένες κοινότητες που χρειάζονται υποστήριξη.
african children

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ