fbpx
xploristas logo

Oι Xploristas σας προσφέρουν μοναδικές περιηγήσεις μικρών ομάδων ταξιδευτών που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες.

Βιώνουμε την καθημερινή ζωή των κατοίκων στους προορισμούς που επισκεπτόμαστε μέσα από τη ματιά των ντόπιων, την κουλτούρα τους, τις γεύσεις και τη μουσική τους, τις κρυφές γωνιές τους, τις φυσικές ομορφιές τους, τα ήθη και τα έθιμά τους.

Follow us on Instagram

Ακολουθήστε μας:
Scroll to Discover
back to top
ΓΙΑΤΙ XPLORISTAS

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ XPLORISTAS;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ XPLORISTAS;

Οι Xploristas οργανώνουν ομαδικά ταξίδια για τους λάτρεις της περιπέτειας και της εξερεύνησης, με βασικό σημείο αναφοράς τη γνωριμία με την κουλτούρα του κάθε τόπου που επισκεπτόμαστε.  Βιώνουμε αυθεντικές εμπειρίες, δε μένουμε στα τουριστικά αξιοθέατα και τα ταξίδια μας είναι μεταμορφωτικές εμπειρίες που θα θυμάστε σε όλη σας τη ζωή.
Μετά από χρόνια εμπειρίας ταξιδεύοντας στην Αφρική και σε άλλες χώρες, πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ τρόπος του ταξιδεύειν.
Σας δείχνουμε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Αφρική με όλες τις πλευρές της. Αν αναζητάτε μια απίστευτη περιπέτεια, για να κάνετε νέους φίλους και να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα των χωρών που επισκεπτόμαστε, τότε ήρθατε στο σωστό μέρος.
Μια μέρα μπορεί να φάμε σε ένα μικρό τοπικό εστιατόριο και την άλλη να πάμε για κοκτέιλ στο ωραιότερο ξενοδοχείο της πόλης. Μετακινούμαστε με δικό μας ιδιωτικό όχημα, αλλά προτείνουμε να δοκιμάσετε και την εμπειρία έστω και για μια φορά ενός τοπικού λεωφορείου στον ελεύθερο χρόνο σας.
Εκτός από τις ομαδικές περιηγήσεις, μπορείτε τις ελεύθερες μέρες να περιπλανηθείτε μόνοι στις πόλεις και τα χωριά, γνωρίζοντας τους ντόπιους που είναι πολύ φιλόξενοι και μπορεί να σας προσκαλέσουν να γνωρίσετε την οικογένεια και το σπίτι τους. Να παίξετε με τα παιδιά που τρέχουν ξυπόλητα στην παραλία απολαμβάνοντας την ξεγνοιασιά τους.
Μερικές φορές θα έχουμε ήσυχες νύχτες γύρω από τη φωτιά και άλλες φορές θα βγούμε για χορό στην πόλη (ξέρουμε όλα τα καλύτερα μέρη για να πάτε)! Η επιλογή είναι δική σας!
Θα έχετε ένα συνοδό που θα είναι μέλος της ομάδας, καθώς και τοπικούς οδηγούς αρκετές φορές που θα σας διευκολύνουν να «δείτε» καλύτερα την υπέροχη χώρα τους.
Κάθε περιήγηση της Ελένης είναι μοναδική, συνδυάζοντας φύση και μοναδικά σαφάρι, άγρια ζωή, διασκεδαστικές δραστηριότητες, πολιτισμό, νυχτερινή ζωή, τοπικές λιχουδιές και κυρίως αλληλεπίδραση με τους ντόπιους.
Συνεργαζόμαστε με τοπικούς προμηθευτές και οδηγούς (και όχι με τουριστικά πρακτορεία), υποστηρίζουμε τοπικές και κοινωνικές επιχειρήσεις και NGO.
Στόχος μας είναι να σας μυήσουμε σε ένα διαφορετικό τρόπο ταξιδιού, μη τουριστικό, μιας εξερεύνησης χωρίς να έχετε το άγχος να τη διοργανώσετε μόνοι σας. Να είμαστε η «παρέα» και η ασφάλεια για όσους ταξιδεύουν μόνοι, αλλά και για τα ζευγάρια ή τις ομάδες που επιθυμούν κάποιος να τους δείξει την αυθεντικότητα ενός τόπου και όχι μόνο τα αξιοθέατα.
Οι ομάδες μας αποτελούνται από 6 άτομα (κάποιες φορές 8-12) για να διασφαλίσουμε ότι τα ταξίδια δε θα είναι μια «περιοδεία» και μας επιτρέπουν έτσι να γνωριστούμε καλύτερα, να ταξιδέψουμε ως μια παρέα φίλων να μοιραστούμε μαζί την εμπειρία.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ;

Η Ελένη, ως συνοδός της ομάδας, είναι μαζί σας για να διευκολύνει και να συντονίζει την ομάδα, να προτείνει τα καλύτερα μέρη, να εξασφαλίζει την ασφάλεια των ταξιδιωτών και να έχει την επαφή με τους τοπικούς συνεργάτες.

ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΑΣ;

“Cool” άτομα με επιθυμία να ζήσουν αυθεντικές εμπειρίες. Άτομα κάθε ηλικίας, εθνικότητας  και προσωπικότητας. Πολλοί είναι μοναχικοί ταξιδιώτες, αλλά και ζευγάρια ή ομάδες φίλων. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Σημαντικό είναι να είμαστε ανοιχτοί στο διαφορετικό, χαλαροί, με ενσυναίσθηση, με σεβασμό στον πολιτισμό και τα έθιμα κάθε τόπου, σεβασμό στη φύση και τα ζώα.
Δημιουργούμε την ομάδα πριν την αναχώρηση και συναντιόμαστε όσοι μπορούμε για να γνωριστούμε καλύτερα και να μοιραστούμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Αυτό εξαρτάται από σένα!
Αν έχεις διαβάσει όλα τα παραπάνω, έχεις μια καλή ιδέα από το τι να περιμένεις.
Διάβασε αναλυτικά τη διαδρομή και τις δραστηριότητες του ταξιδιού που σε ενδιαφέρει και επικοινώνησε μαζί μας για τις λεπτομέρειες.
Αν σου αρέσει η εξερεύνηση και η περιπέτεια, η γνωριμία με άλλους πολιτισμούς και το μοίρασμα με ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, τότε αυτά τα ταξίδια είναι για σένα!

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΡΘΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ;

Αυτό εξαρτάται από σένα! Για τα παιδιά αυτές είναι ιδιαίτερες εμπειρίες που τους διαμορφώνουν τη ζωή! Βλέπουν το διαφορετικό, συναναστρέφονται με παιδιά από όλο τον πλανήτη, ανοίγουν το μυαλό τους και χαίρονται μια απλότητα που πιθανά να μην την έχουν στη ζωή τους.
Σημαντικό είναι να  μπορούν να ακολουθούν τις δραστηριότητές μας  και να συμμετέχουν σ’ αυτές.

ΤΙ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ;

Τα περισσότερα ταξίδια είναι για όλους. Σημαντικό είναι να είστε υγιής.
Επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΣΕ ΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

Φυσικά!
Αν κάποια από τις δραστηριότητες δε σας ενδιαφέρει ή προτιμάτε να εξερευνήσετε μόνοι το μέρος που είμαστε ή απλά να χαλαρώσετε στην παραλία, μπορείτε να το κάνετε. Τα ταξίδια είναι σχεδιασμένα με ιδιαίτερη ευελιξία.
Επίσης, μπορούμε να σας προτείνουμε και να κλείσουμε κάποια δραστηριότητα που δεν υπάρχει στο πρόγραμμα πχ ημερήσια πεζοπορία στο Kilimanjaro , kite ή κατάδυση στη Ζανζιβάρη.
Και μην ξεχνάτε: υπάρχουν ελεύθερες μέρες και νύχτες!

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΑΣ;

Φυσικά! Αυτή είναι και η ιδιαίτερη γοητεία του ταξιδιού! Γνωριζόμαστε με πολλούς κατοίκους στα μέρη που πάμε, μοιραζόμαστε στιγμές μαζί τους, επισκεπτόμαστε τα σπίτια τους, παίζουμε με τα παιδιά στην παραλία, τα χωριά. Πηγαίνουμε σε σχολεία, μαγειρεύουμε με τις γυναίκες, γνωρίζουμε τις φυλές και κάνουμε φίλους!

ΜΕ ΒΟΗΘΑΤΕ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ;

Φυσικά! Στέλνουμε αναλυτικές πληροφορίες πριν από κάθε ταξίδι σε όλους τους συμμετέχοντες.

Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Πτήσεις
  • Ταξιδιωτική Ασφάλεια
  • Visa
  • Κόστος και προϋπολογισμό του ταξιδιού
  • Χρήσιμα για την υγεία και την ασφάλεια
  • Τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας (ρούχα, φάρμακα, καλλυντικά κλπ.)

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

ΤΙ ΤΥΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ;

Εξαρτάται από το ταξίδι. Γενικά μένουμε σε ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας, ξενώνες, σκηνές glamping στα σαφάρι και γενικά  σε ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα κάθε ταξιδιού. Σε κάποια μέρη, έχετε επιλογή ανάμεσα σε 2-3 ξενοδοχεία.
Επιλέγουμε καταλύματα παραδοσιακά, φιλικά προς το περιβάλλον, διαφορετικά και πρωτότυπα στους προορισμούς που είναι διαθέσιμα. Τα δωμάτια έχουν ατομικό μπάνιο, αν και σε λίγες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν κοινόχρηστες εγκαταστάσεις λόγω της ιδιαιτερότητας του μέρους. Ωστόσο, υπάρχει συνήθως η επιλογή αναβάθμισης αν επιθυμείτε.
Το κόστος κάθε ταξιδιού αναφέρεται σε δίκλινο δωμάτιο. Ωστόσο μπορείτε να κλείσετε μονόκλινο με κάποια επιβάρυνση ή να μοιραστείτε ένα δίκλινο με κάποιον άλλο ταξιδιώτη της ομάδας.

ΤΙ ΦΑΓΗΤΟ ΤΡΩΜΕ; ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ;

Δοκιμάζουμε πιάτα της τοπικής κουζίνας σε παραδοσιακά εστιατόρια. Στην Αφρική τρώνε πολύ ρύζι με διάφορα μπαχαρικά, κατσίκι, φασόλια, χόρτα, ψάρια και θαλασσινά. Θα δοκιμάσουμε την τοπική πίτσα, σουβλάκια από κάθε είδος κρέατος ή ψαριού, σαλάτες και πολλά τροπικά φρούτα!
Στα περισσότερα ξενοδοχεία και εστιατόρια που τρώμε υπάρχει και επιλογή πιάτων διεθνούς κουζίνας. Υπάρχει επιλογή για όλα  τα γούστα (για κρέας, ψάρι, λαχανικά, ζυμαρικά κλπ.)
Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τις διατροφικές σας συνήθειες.
Στα νησάκια που  πάμε στη Ζανζιβάρη, κάνουμε μπάρμπεκιου με ψάρια και θαλασσινά (αστακούς, γαρίδες, καλαμάρι, χταπόδι κλπ.) Όλα αυτά συνοδεύονται με ρύζι ή πατάτες που κάποιες φορές μπορεί να τηγανίσουμε σε τσουκάλι στην παραλία.
Στο πρόγραμμα υπάρχουν γεύματα που συμπεριλαμβάνονται και αρκετά που μπορείτε να επιλέξετε να φάτε όπου θέλετε. Πάντα είμαστε στη διάθεσή σας να σας προτείνουμε το καλύτερο.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ;

Η επιλογή είναι δική σας. Κάποιοι κάνουν και κάποιοι όχι. Τα εμβόλια δεν είναι υποχρεωτικά, εκτός κι αν πριν ταξιδέψατε σε χώρα υψηλού κινδύνου. Στην περίπτωση αυτή, σας ενημερώνουμε για τις προϋποθέσεις.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΧΑΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΟΝΟΣΙΑ;

Το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας γιατρό για να συζητήσετε για τις ανάγκες σας και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες.
Τα χάπια για την ελονοσία (τύπου Malaron) είναι για πρόληψη αλλά και θεραπεία. Στην περίπτωση που αποφασίσετε να τα πάρετε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

ΤΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΩ ΣΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ ΜΟΥ;

Θα σας στείλουμε αναλυτικές πληροφορίες αρκετές μέρες πριν την αναχώρηση.

ΤΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ;

Καλό είναι να έχετε μαζί σας δολάρια Αμερικής (έκδοσης μετά το 2009). Εκεί μπορούμε να ανταλλάξουμε ένα μέρος σε τοπικό νόμισμα, το οποίο θα μας διευκολύνει για αγορές σε τοπικά μαγαζιά.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;

Τα παιδιά στην Αφρική ζητάνε πάντα γλυκά και καραμέλες, αλλά δεν ενδείκνυται να τους δίνουμε γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε οδοντιατρική περίθαλψη και επίσης έτσι τους παρακινούμε στο να ζητάνε.
Αν θέλετε να πάρετε οτιδήποτε άλλο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας. Ρούχα, σχολικά είδη και βιβλία είναι χρήσιμα όταν μοιράζονται στα παιδιά από τα σωστά κανάλια (σχολεία, δασκάλους κλπ.)

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ