fbpx
xploristas logo

Oι Xploristas σας προσφέρουν μοναδικές περιηγήσεις μικρών ομάδων ταξιδευτών που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες.

Βιώνουμε την καθημερινή ζωή των κατοίκων στους προορισμούς που επισκεπτόμαστε μέσα από τη ματιά των ντόπιων, την κουλτούρα τους, τις γεύσεις και τη μουσική τους, τις κρυφές γωνιές τους, τις φυσικές ομορφιές τους, τα ήθη και τα έθιμά τους.

Follow us on Instagram

Ακολουθήστε μας:
back to top

Αναχώρηση
02/02/2024

Διάρκεια
8 μέρες

Από
€1.740

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Τανζανία – Ζανζιβάρη: Βιωματικό ταξίδι σε αφρικανικό χωριό – μακριά από τα συνηθισμένα τουριστικά μονοπάτια. Βιώνουμε την καρδιά της αφρικανικής κουλτούρας και της καθημερινής ζωής της κοινότητας.

Ξυπνάμε με τους ήχους της φύσης, συμμετέχουμε στις καθημερινές δραστηριότητες των ντόπιων, ανακαλύπτουμε τον πλούτο ενός άλλου τρόπου ζωής.
Βγαίνουμε από το “comfort zone” μας, δημιουργούμε αυθεντικές σχέσεις, μαθαίνουμε τα έθιμα και τις παραδόσεις τους, και ανακαλύπτουμε την ομορφιά που κρύβεται στην απλότητα των καθημερινών στιγμών.

Ταξιδεύουμε με την καρδιά μας ανοιχτή στις εμπειρίες, τις μυρωδιές, τις γεύσεις, τις εικόνες, τα συναισθήματα.

TRIP HIGHLIGHTS

Τανζανία:

 • Εξερεύνηση του Bagamoyo, ένα εξαιρετικό μέρος για να πάρoυμε μια πραγματική αίσθηση της ζωής της Τανζανίας
 • Διαμονή σε ένα υπέροχο lodge σε ένα καταπράσινο αφρικανικό τοπίο μέσα στη φύση
 • Δραστηριότητες στο τοπικό σχολείο με τα παιδιά
 • Δραστηριότητες στο γυναικείο συνεταιρισμό με τις Mamas
 • Διαλογισμό στον Ιερό Λόφο, τον οποίο φυλάει ένας ντόπιος σαμάνος
 • Πεζοπορία στο δάσος
 • Μαγείρεμα με τις γυναίκες του χωριού
 • Επίσκεψη σε χωριό Masaai
 • Βραδιές χορού γύρω από τη φωτιά με παραδοσιακή αφρικανική μουσική

 

“Το μόνο άνθρωπο που ζηλεύω είναι αυτόν που δεν έχει πάει ακόμα στην Αφρική – γιατί έχει τόσα πολλά να περιμένει” (Richard Mullin)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - DAR EL SALAAM - BAGAMOYO

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Dar Es Salaam μέσω σταθμού. Άφιξη και μεταφορά στο ιστορικό Bagamoyo και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

H περιπέτειά μας ξεκινά εδώ. Karibu Tanzania!

2Η ΜΕΡΑ: BAGAMOYO - MISENI

Μετά το πρωινό, θα περιπλανηθούμε στην πόλη. Η βόλτα στα στενά, λιθόστρωτα δρομάκια του Bagamoyo μας μεταφέρει πίσω στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν η πόλη ήταν ένας από τους σημαντικότερους οικισμούς κατά μήκος της ακτής της Ανατολικής Αφρικής και ο προορισμός της εμπορικής διαδρομής των καραβανιών που συνέδεε τη λίμνη Τανγκανίκα με τη θάλασσα. Σκλάβοι, ελεφαντόδοντο και αλάτι ξεφορτώνονταν εδώ πριν μεταφερθούν στη Ζανζιβάρη και σε άλλα μέρη.

 

Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στο Miseni όπου θα είναι η βάση μας για τις υπόλοιπες μέρες.

 

Το Miseni Retreat βρίσκεται στο δάσος Gongo νοτιοδυτικά του Εθνικού Πάρκου Saadani, στην παράκτια περιοχή της Τανζανίας. Προσφέρει βασικά και φιλικά προς το περιβάλλον καταλύματα στα περίχωρα του μοναδικού παράκτιου Εθνικού Πάρκου της Ανατολικής Αφρικής που γειτνιάζει με το παρθένο δάσος Zaraninge. Το Miseni Retreat υποστηρίζει το έργο του SANA -Saving Africa’s Nature, της μη κερδοσκοπικής μας οργάνωσης με στόχο την ευημερία των κοινοτήτων γύρω από το Saadani και τη διατήρηση του περιβάλλοντός του. Απολαμβάνουμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3Η ΜΕΡΑ: GONGO VILLAGE

Το χωριό Gongo βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του Εθνικού Πάρκου Saadani. Το χωριό ιδρύθηκε επίσημα το 2009 και έχει πληθυσμό περίπου 2.000 κατοίκων, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από τη φυλή Wadoe. Η πλειονότητα των κατοίκων του χωριού Gongo ασχολείται με την καλλιέργεια ανανά.

 

Προικισμένο με φυσική ομορφιά, το χωριό Gongo φιλοξενεί το διάδρομο άγριας ζωής kikwati, ο οποίος αποτελούσε το μονοπάτι για τα ζώα που μεταναστεύουν από το Εθνικό Πάρκο Saadani στο Wami Mbiki. Το χωριό γειτνιάζει επίσης με το μαγευτικό δάσος Zaraninge, ένα παράκτιο μουσωνικό δάσος που περιβάλλεται από πεδινά δασώδη λιβάδια.

 

Σήμερα, θα πάρουμε μια πρώτη γεύση από το υπέροχο, γραφικό χωριό Gongo. Θα περιηγηθούμε, θα γνωρίσουμε τις υπέροχες Mamas και το συνεταιρισμό τους, τα παιδιά στο σχολείο και θα επισκεφτούμε τα project του SANA για να μάθουμε τις προσπάθειες για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, για τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Θα απολαύσουμε τις καρύδες από τα δέντρα και θα μάθουμε για τη ζωή, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους.

 

Στην επιστροφή μας στο Miseni, θα ανεβούμε στον ιερό λόφο, τον οποίο φυλάει ένας ντόπιος σαμάνος, θα πάρουμε την ευχή του και θα απολαύσουμε τη θέα στο δάσος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ: ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΝΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Ξυπνάμε μέσα στο υπέροχο, καταπράσινο αφρικανικό τοπίο. Μετά το πρωινό θα κάνουμε μια υπέροχη πεζοπορία μέσα από το δάσος του Gongo μέχρι το ποτάμι.

 

Mετά το μεσημεριανό, ο σαμάνος του χωριού  μας δείχνει τα τοπικά βότανα και μαθαίνουμε πώς τα χρησιμοποιούν οι ντόπιοι ως φυσικές θεραπείες.

 

Το βράδυ θα απολαύσουμε παραδοσιακή αφρικανική μουσική και θα χορέψουμε γύρω από τη φωτιά.

5Η ΜΕΡΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ - UBUNTU - ΜΑΘΗΜΑ SWAHILI

Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό μας, επισκεπτόμαστε το σχολείο του χωριού και περνάμε χρόνο με δραστηριότητες με τα παιδιά.

 

Στη συνέχεια μαγειρεύουμε και τρώμε με τις γυναίκες του χωριού, μοιραζόμαστε τις συνταγές μας και συζητάμε για τη ζωή στο χωριό. Μαθαίνουμε για το Ubuntu, την αφρικανική φιλοσοφία για την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη, την πίστη σ’ ένα παγκόσμιο δεσμό προσφοράς που συνδέει όλη την ανθρωπότητα.

 

Θα μάθουμε βασικές λέξεις στα Swahili και θα δούμε τις χειροτεχνίες που φτιάχνουν και τα πολύχρωμα Tie Dye υφάσματα που βάφουν με παραδοσιακό τρόπο.

 

 

Επιστροφή, δείπνο και διανυκτέρευση.

6Η ΜΕΡΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ AYΘΕΝΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ MASSAI

Σήμερα επισκεπτόμαστε ένα αυθεντικό χωριό της φυλής των Maasai. Ένα χωριό που βρίσκεται μακριά από τον τουρισμό και τις επιτηδευμένες “παραστάσεις”.

 

Oι Maasai είναι μια αυτόχθονη εθνοτική ομάδα της Ανατολικής Αφρικής, που κατοικεί κυρίως στην Κένυα και την Τανζανία. Φημίζονται για την ξεχωριστή πολιτιστική τους ταυτότητα και τα έθιμά τους.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, παρακολουθούμε τους παραδοσιακούς χορούς και τα τραγούδια τους, μαθαίνουμε για τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους και την πλούσια πολιτιστική τους κληρονομιά. Μας ανοίγουν και μας καλωσορίζουν στα παραδοσιακά σπίτια τους, τα “bomas”, που κατασκευάζονται από τοπικά υλικά όπως λάσπη, ξύλα και κοπριά αγελάδας. Αλληλεπιδρούμε με τους τεχνίτες του χωριού που δημιουργούν περίπλοκες χάντρες και κοσμήματα, προσφέροντάς μας την ευκαιρία να αγοράσουμε αυθεντικά χειροποίητα σουβενίρ.

 

Δείπνο και διανυκτέρευση.

7Η ΜΕΡΑ: EΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ

Ελεύθερη μέρα για ξεκούραση, βόλτα με ποδήλατα ή σαφάρι στο Πάρκο Saadani και βαρκάδα στον ποταμό Wami. Μεσημεριανό, βραδινό και διανυκτέρευση.

8Η ΜΕΡΑ: DAR EL SALAAM - ΑΘΗΝΑ

Mετά το πρωινό, μεταφορά στο στο αεροδρόμιο του Dar Es Salaam και πτήσεις επιστροφής στην Αθήνα.

Tύπος Δωματίου
Κόστος Φόροι αεροδρομίων
και λοιπά τέλη
Φιλοδωρήματα
Double Room €1.740 €550 $100
Twin Room €1.740 €550 $100
Triple Room €1.740 €550 $100
Single Room €1.990 €550 $100

Αναχώρηση: 02/02/2024

Kωδικός Πτήσης Ημερομηνία    Δρομολόγιο   Ώρα αναχώρησης Ώρα Άφιξης
ET 765 02/02/24 ATH – ADD 01:05 06:55 Athens – Addis Ababa
ET 865 02/02/24 ADD – DAR 09:45 12:35 Addis Ababa – Dar Es Salaam
ET 864 09/02/24 DAR – ADD 17:55 20:35 Dar Es Salaam – Addis Ababa
 ET 764 09/02/24 ADD – ATH 23:00 03:30+1 Addis Ababa – Athens

Περιλαμβάνονται :

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Μια χειραποσκευή και μια αποσκευή έως 23 κιλά
 • Πρωινό καθημερινά
 • 11 γεύματα
 • Διαμονή σε ένα υπέροχο lodge μέσα στο δάσος
 • Δραστηριότητες, εκδρομές και μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Έλληνας Συνοδός
 • Visa
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ενημερωτικά έντυπα
 • ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται :
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
 • Φόροι και λοιπά τέλη αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων (€550)
 • Φάρμακα, εμβολιασμοί
 • Ποτά & γεύματα που δεν αναφέρονται
 • Προαιρετικές δραστηριότητες / μεταφορές
 • Φιλοδωρήματα για τοπικούς οδηγούς, ξεναγούς (€100), καταβλητέα επί τόπου

Διάρκεια: 8 Ημέρες / 7 Νύχτες
Ημερομηνίες: 02-09 Φεβρουαρίου 2024
Max αριθμός γκρουπ: 14 άτομα
Φυσική κατάσταση: Κατάλληλο για όλους

 • Τα ελληνικά διαβατήρια θα πρέπει να έχουν 6μήνη ισχύ από την είσοδο στην χώρα.
 • Για την έκδοση της βίζας χρειάζονται το λιγότερο δέκα (10) ημέρες.
 • Τα δολλάρια χρειάζεται να έχουν εκδοθεί μετά το 2009.
 • Aπό τον Σεπτέμβριο του 2021, η Τανζανία έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης από πλαστικές σακούλες, εφαρμόζοντας την απαγόρευσή τους με στόχο ττη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των πλαστικών απορριμμάτων, ιδίως σε φυσικές περιοχές και ενδιαιτήματα άγριας ζωής. Η κυβέρνηση της Τανζανίας επιβάλει κυρώσεις για την παραγωγή, την εισαγωγή, την πώληση και τη χρήση της πλαστική σακούλας. Στη χώρα προωθήθηκαν διάφορες εναλλακτικές επιλογές, όπως οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες, οι χάρτινες και οι τσάντες από βιοδιασπώμενα υλικά.

* Η σειρά των εκδρομών μπορεί να τροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάποια εκδρομή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

ZANZIBAR

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
  Photos Copyright © Eleni Angelidou
  Slider First Photo Credits: Μiseni Retreat